Månedsarkiv: juli 2014

Gummis mange brugsmuligheder – Gummiplader, gummistropper og gummimåtter

Skønt det ikke er en kendsgerning, som vi ofte går & bruger tankevirksomhed på, fylder et så enkelt materiale som gummi faktisk rigtig meget i hverdagen. Dagligt benytter vi jo op til flere ting, der er produceret af gummi: herunder fx gummistropper, gummimåtter & kantlister.

Materialet gummi kan imidlertid ydermere bruges til ting, som færre bruger, men som stadig er væsentlige. Det kunne for eksempel inkludere gummiplader, en gasfjeder & svampegummi!

Netop derfor er gummi et fantastisk praktisk og reelt ganske uundværligt råprodukt. Ud af hvilket materiale kunne man alternativt fremstille kantlister? & på hvilken måde ville industrien være i stand til at lave gummistropper, gummimåtter + gummiplader, hvis ej gummi eksisterede…?

Blandt materialets hovedsagelige plusser er desuden dens åbenlyse brugbarhed. Gummi kan nemlig være både hårdt & bøjeligt og kan således anvendes til flere varierende ting. Gummimåtter er f.eks. bøjelige, hvorfor de skal produceres af blødt gummi. Kantlister & gummiplader er til gengæld manifaktureret af mindre fleksibelt gummi, der ej i lige så høj grad passer til at blive højet.

Såfremt du en anden gang anvender hvad enten gummistropper eller kantlister, vil du således overveje, at et rimeligt betragteligt uddrag af genstandene, som vi mennesker bruger hver dag, i realiteten er fremstillet af gummi, omend det dog ej er mange, som lægger mærke til dette.

Murerarbejde

Mange murere kan lave alt slags murerarbejde i forbindelse med din bolig, ligegyldigt om det er bestående af nyt byggeri, ombygning el. udbedringer. Har du behov for at få lavet murerarbejde ift. dit hus som for eksempel en facaderenovering inkl. facadeisolering & omfugning?

Med tiden smuldrer fugerne imellem murstenene på et hus. Dette gør, at huset kommer til at se slidt ud, og derudover bliver muren mere skrøbelig over for dårlige vejrforhold, og dette forårsager muligvis ødelæggelser på ejendommen. En omfugning plus evt. en facadeisolering er en udmærket del af facaderenovering. Skader kan for eksempel opstå, såfremt husets fuger er porøse, hvis de har mangler, såfremt muren har fugt el. pga. murbier. Murerarbejde mht. en facaderenovering kan bestå af omfugning med nye mørtelfuger, vandskuring, pudsning foruden facadeisolering.

Godt er det at få lavet murerarbejde på boligen for at undvige skader, men mange vælger desuden at få det foretaget blot så boligen kan fremstå mere moderne. Gamle ejendomme har tit tilbagelagte fuger, som mange får foretaget en omfugning på, hvor fugen lægges ud til murstenenes kant. En sådan facaderenovering er af stor betydning for husets udtryk, grundet at facaden efterfølgende fremstår som en helhed, og af den grund at det virker nutidigt, stabilt og velplejet. Man kan derudover få foretaget facadeisolering for at forhøje bygningens stand.