Månedsarkiv: august 2014

Slibning af famileøsen – valget er mellem sandblæsning eller glasblæsning?

Dytten skal have en ordentlig slibning. Kæresten og jeg har funderet lidt over, hvad vi vil vælge af slibning – og der efter undersøgt forskellen mellem sandblæsing og glasblæsning. Undertegnede kunne forstå på en rådgivnings webside, at glasblæsning kan ses som en form for sandblæsning, men at glasblæsning, som navnet viser, er en slibning som gennemføres med brug af mindre glaskugler i . Modsat sandblæsning er glasblæsning vidst ikke så slibende men mere polere overfladen . Når jeg læser det bli’r undertegnede i tvivl, om sådan et stk glasblæsning i virkeligheden er rigeligt.

Min farfar John har forhørt sig, om hvorvidt Min kæreste og jeg vil betale for håndværker til at udføre den slibning eller om kæresten og jeg planlægger at ordne slidet selv. Min kæreste og jeg eftersøgte lidt efter vejledning i f. med at gøre sandblæsning og glasblæsning selv, men jeg har sgu ik’ riiigtig modet eller evnen for at starte op på det projekt. Hverken kæresten eller jeg er nemlig ikke familiens solide håndværker. Og på 1 hjemmeside der har hjælp til at klare sandblæsning på egen hånd, læste jeg, at man nærmest kan risikere at fræse familieøsen skævt, samtidig med at blæsnuningen pletter utroligt meget. Og ja, det kunne sagtens passe, at det bliver udfaldet, hvis undertegnede forsøger mig med en gør-det-selv glasblæsning. Så vil vi nærmere lade de dyre faglærte om den slibning.

Når den slibning er overstået må bilen males. Og der er vi virkelig ik’ helt samstemmige om valg af kuløren. Må det være en klassisk sort eller sølv, eller vi kunne vælge et styks mere sporty orange eller rød. Farvevalget vil kæresten og jeg overveje mens vi indhenter tilbud på sandblæsning. Herefter vil jeg og kæresten anse, hvilken kulør det ender med at have.