Månedsarkiv: januar 2017

I dag har vi endelig opstøvet en mega fed fodboldefterskole til min ældste datter.

Nu er det lige om lidt en kendsgerning, at vores ældste datter skal spendere et år på fodboldefterskole… Vi er alle spændte, men jeg må alligevel stå ved, at dét samtidig kommer til at være sørgeligt. Hun er det første afkom, som bor væk hjemmefra, & vi skal prøve at forlige os med at hun ikke er der… Det har siden barnsben været hendes dybeste ønske at gå på en fodbold efterskole (http://www.halstedhus.dk/efterskole-fodbold), af den årsag, at hun elsker fodbold… Hun efterstræber at kunne blive bedre ved at deltage i meget efterskole fodbold, af den årsag, at hun ligger inde med et ønske om at blive en betalt fodboldspiller… Vi har derfor alene valgt hendes kommende efterskole ud fra det kriterium, at det var en fodbold efterskole, der kunne tilbyde fantastisk meget efterskole fodbold…! & selvfølgelig var det en fodboldefterskole, som er anerkendt for netop deres kompetente træningsprogrammer…

Da vi valgte efterskolen virkede det som om, at der var virkelig lang tid til… & nu er der lige pludselig ik lang tid til, at hun for en overgang drager hjemmefra… Så vi har jo i grunden haft længere tid til at vænne os til virkeligheden, men jeg synes ik desto mindre, at det kommer til at være ovenud sørgeligt ik´ at se hende hver dag… Men samtidig hermed er jeg jo absolut kodylt begejstret på hendes vegne, jeg er overhovedet ik i tvivl om, at hun kommer til at få et lækkert år på fodbold efterskole. Jeg gik ligeledes selv på en fodbold efterskole, dengang da jeg var på hendes alder, og jeg havde et underskønt efterskoleophold! Mit ophold på fodboldefterskole er så absolut et år, jeg ret tit mindes. Så jeg prøver ihærdigt at huske Kristine på, at hun skal være bevidst om at sætte pris på opholdet, mens hun er der, fordi inden hun opdager det, er efterskoleåret gået… Jeg husker klar tog tydeligt, at jeg følte, at det år gik utrolig stærkt. Jeg er begejstret for, at hun tager sit fodboldtalent alvorligt, så begribeligvis skal hun spille så meget fodbold som muligt. Men samtidig skal hun være bevidst om at dyrke det det sociale samvær også…

Fordele, ulemper og andre overvejelser omkring parketgulv, laminatgulv, trægulv eller gulvtæpper

I det blivende projekt med at bygge om og restaurere vores gamle villa er manden og jeg snart nået til valg af husets gulve. Det spontane valg er et trægulv - http://gulvlageret.dk/traegulve-1/, , men vi opdagede at så ska’ man såvel vælge et halvdyrt parketgulv, det billigere laminatgulv - http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/, , og hvorvidt vi for eksempel foretrækker gulvtæpper - http://gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103/, ved sengen, så ungerne og os ikke fryser om tæerne i morgentimerne.

Mig og manden lærer alt det renoveringshalløj helt forfra med dette husprojekt. Tidligere inden vi var kommet til tanker om gulve, der overvejede vi blot trægulv som han og jeg var samstemmige i. Men derefter satte vi os ind i hvordan et styks trægulv er bestemt ik kun er et trægulv. Næh nej trægulve kan fås som parketgulv, massivt trægulv eller laminatgulv.

Vi kunne overveje et gulv som er mere nytænkende og forbinde det industrielle med bløde gulvtæpper. Det er måske bare ikk’ík’ så godt at have gulvtæpper, når jeg og min mand gerne vil have en til tider beskidt hund. Derimod er gulvtæpper lunt hvor vi sover.

Der er samstemmighed herhjemme omkring at parketgulv der har sildebensmønster syner ganske smukt men samtidig dyrtkøbt. Dog har parketgulv god holdbarhed og slidstyrke og til at høvle ned. Talrige afhøvlinger kan man nok ikk så nemt med laminatgulv, som desuden er lidt foregivent at se på. Til gengæld er det muligt at placere et laminatgulv direkte på vores nuværende gulv og denne type behøver ikk behandling af overfladen. Tillige er sådan et laminatgulv enkelt at holde.

Valg af makuleringsmaskine og læren om at håndtere pakkevægt, portotakster og frankering post

Jeg er startet i fedt job som altmulig pige i denne uge og nu er jeg i gang med at få has på blandt andet omstilling af opkaldene til kollegerne og så firmaets pakkevægt, som anviser frankering post plus, forskellige portotakster. I mit arbejde ska’ jeg også udsøge et styks holdbar makuleringsmaskine til firmaet i denne uge.

Jeg har jo bare benyttet et styk bagevægt i stedet for pakkevægt, hvis undertegnede ville have overblik over portotakster ved afsendelse af diverse afsted igen til online shoppen. Og jeg vidste slet ik, hvordan erhvervs frankering post ved benyttelse af et styk pakkevægt tilbyder mere beskedne portotakster. Jeg troede virksomhederne skulle høste op med ens portopriser som mig. Så undertegnede er mindtsanten blevet kvikkere hen over beskedne tre dage på det nye arbejde. Jeg forstår nu betegnelser såsom makuleringsmaskine og skal styre kollegaernes udgående forsendelser. Jeg skal også klare telefonopkald og få indgående opkald på bedste måde til husets adskillige ansatte.

Den slags makuleringsmaskine havde jeg nærmest ikk’ haft kendskab til inden mit nye arbejde, men mine kollegaer jobber med konfidentielle informationer, hvorfor et stk makuleringsmaskine er forfærdeligt vigtigt har jeg opfanget. Sådan noget frankering tillage jeg inden min jobstart ik ret mange ideer. Og slet ikk at anvende professionel pakkevægt, der forårsager kontrol over de skiftende portotakster. Meget tidsbesparende.

Så en ny makuleringsmaskine + at finde ud af frankering post og brug af erhvervsvirksomheds portotakster og pakkevægt er på den kommende liste over gøremål for den næste uges tid. På tirsdag vælger jeg husets nye makuleringsmaskine hvorefter jeg i resten af ugen nok skal få styr på pakkevægt, portotakster for erhvervsvirksomheder & frankering post. Jeg bliver så klog.