Månedsarkiv: september 2017

Hvis du vil på efterskole så er Efterskolernes Dag fundamental

Heldigt var det at mine forædre og mig drog omkring til Efterskolernes Dag inden jeg træf den endelige beslutning om valget af min efterskole. Jeg var langt mere sikker på, hvilket sted jeg ville vælge, da jeg havde været på Efterskolernes Dag. Jeg skiftede holdning som følge af Efterskolernes Dag. Det oplevedes mere bedre på min anden prioritet.

Vil du gerne få plads på efterskole? Så besøg skolerne og mærk stemningen. Før jeg fik tips om Efterskolernes Dag var jeg ret meget i tvivl. Ved Efterskolernes Dag holder skolerne åbent for nysgerrige, så du kan få en fornemmelse af efterskolen. Du bliver sikkert travl, men det bliver fantastisk at komme ud og opleve de forskellige skoler og møde folkene og huset.

Efterskolernes Dag er eftermiddag/aften der er ret hektisk. Mine forældre har ikke nogen bil, så vi fik lånt min morbror Davids Hunday, så jeg havde mulighed for at kunne nå ud til dem alle sammen. PÅ det tidspunkt hvor jeg besøgte min -troede jeg- 2. prioritet på Efterskolernes Dag vidste jeg nu godt, at det blev denne efterskole, jeg kom til at tage.

I hjemmet har vi meningsforskelle – lagkager plus underholdning til de jævnaldrene imod havelåger plus hegnsstolper

Jeg er en smuuule irriteret over manden i de her dage. Min kæreste ser for tiden ikk ud til at ku’ overveje noget andet end hegnsstolper [www.hegns-snedkeren.dk/hegnstolper] og havelåger [www.hegns-snedkeren.dk/hegn/havelaager], i mens mor her tuller rundt & spekulerer over mindstebarnets børnefødselsdag omkring sodavand plus valg af fyldet til lagkagerne samt sodavand. Seriøst. Ham og jeg ska’ se at få ændre havens urgamle gitterværk, og det projekt kræver nye hegnsstolper og at vi ska’ beslutte os ml et utal af havelåger. Det er fair nok men ku’ det ikk liige stå standby til når vi har klaret børnefesten, når vi får 24 kiddos til mad og leg? Det er ret travlt at klare alene, synes undertegnede.

Min smag inden for hegnsstolper og havelåger har jeg ik’ overvejet. Hegnsstolper og havelåger har før været sådan noget, som var ligegyldigt, dér hvor jeg har boet da jeg var barn. Men jeg og manden må gøre os tanker om det praktiske til haven, i dag hvor ham og jeg er husejere. Min mand opdagede et par ræsonnable virksomheder på internettet men han ønsker ikke på egen hånd at fastlægge sig på om han foretrækker hegnsstolper i træ eller aluminium. Jeg er vidst mest begejstret for stolperne i træ, men hegnsstolper i aluminium er måske mere holdbare?

At skaffe os en ekstra høj låge ævlede vi om, og for nyligt fandt min mand forskellige flotte og solide havelåger, som samtidig kommer med Ruko-lås. Sådan noget er dejligt, idet kæresten og jeg lever på en vej, hvor ikke en sjæl vil opdage det, skulle det ske at der kommer tyveknægte.

Straks at børnene er blevet underholdt med bærlagkage og skattejagt, så ska’ manden og mig sammen bestille havelåger og hegnsstolper. Ellers regner undertegnede ikke med, at stressede jeg slipper udenom mandens ævl vedrørende praktiske ting ved havelåger der kommer med lås, hegnsstolper i træ eller aluminium og andre haveplaner.