Istandsættelse: tagsten & tagplader

Er du i tvivl om, om dit tag skal sættes i stand eller eventuelt tilmed helt udskiftes? Er det desuden en mulighed, at dit tag godt kunne bruge noget spritnyt spærtræ? Når der er begyndelse til huller, kan det godt betale sig at restaurere dit tag ved brug af spritnye tagplader eller tagsten, fx eternit tagplader, før der sker slemmere destruktioner. Nye tagsten er et godt valg i disse hændelser, for kommer der utætheder i taget, vil det måske føre til svamp, råd & vandskader i hjemmet. Vigtigt er det også, at din bolig har ordentligt spærtræ i forbindelse med dit tag, af sikkerhedsmæssige årsager. Overvejer du at investere i spærtræ, nogle splinternye tagsten eller tagplader, så skaf det snart, før destruktionerne er blevet større.

Du skal ej tvivle i frygt for, at nogle nye tagplader har asbest i sig, når du vil investere i dem. Det endte nemlig i år 1984, at man brugte asbest i eternit. Har du eternittag, der er ældre end fra starten af firserne, skal du udskifte det med nogle nye eternit tagplader, før det begynder at gå i stykker, og der kan komme asbestforurening. Beslutter du at investere i eternit tagplader, kan du regne med, at taget vedvarer talrige år. Dog afhænger levetiden temmelig meget af tagets hældningsgrad, hvor levetiden forbedres, jo mere skrå hældningen er. De begyndende tegn på slid er tit, at tagets overflade begynder at skalle af, el. der kommer sprækker.