Hjernen er speciel – Ifølge forskerne er lidelsen tinnitus 100 % imagination

Har du en onkel eller ven, der er ramt af tinnitus - hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html, , ved du sikkert, at det ik’ er optimalt. Tinnitus er faktisk ved at være ganske almindelig, og symptomerne er ej for sjov.

Selvfølgelig ka’ man forsøge med høreapparater. Men lyden kan være så høj, at den giver risiko for passivitet. For hvordan kan du være frisk og gå ud i verden hver dag, hvis det evig og attid føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Høreapparater burde ku lindre det en anelse. Men jeg sætter pris på det ikk’ er mig, der dagligt lider af tinnitus…

Enkelte beskriver lidelsen tinnitus lidt ligesom ustoppelig migræne! Ifølge de, der har tinnitus, er der åbenbart en tone inde i øret, også selvom der slet ikk’ kommer nogen lyd ud. Ofte kan det være besværligt at forstå for dem, der ikke selv har prøvet det – som mig.

De kloge hoveder er nu blevet interesseret i tanken om, at problemet er forårsaget gennem aggressiv indbildning på egen krop! Den belastende tinnitus kan kureres – jubii! Det viser sig, at hørecentret åbenbart kan omprogrammeres, på en sådan led, at hyletonen deaktiveres. Det er ganske enkelt en genial metode, på grund af, at den så at sige raskmelder den ramte for den dumme, men uvirkelige hyletone et sted inde i hjernens mange rum. En selvopfunden øresusen, som har oplevet al for megen hensyn men som ik’ virker særlig fiktiv.

Tinnitus kan behandles – endelig! Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Jeg håber, at tinnitus springer mig over! Skulle det ske, at jeg en dag bliver bekymret for, at jeg alligevel er uheldig at få tinnitus, vil jeg nok prøve at tankeoverføre det tilbage, hvor det kom fra. Kan man tænke det til real life, skulle det ikke være umuligt at tænke tinnitussen ud af sin hjerne igen…

Mange beskriver, at tinnitus kan give migræne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk.