Gummis mange brugsmuligheder – Gummiplader, gummistropper og gummimåtter

Skønt det ikke er en kendsgerning, som vi ofte går & bruger tankevirksomhed på, fylder et så enkelt materiale som gummi faktisk rigtig meget i hverdagen. Dagligt benytter vi jo op til flere ting, der er produceret af gummi: herunder fx gummistropper, gummimåtter & kantlister.

Materialet gummi kan imidlertid ydermere bruges til ting, som færre bruger, men som stadig er væsentlige. Det kunne for eksempel inkludere gummiplader, en gasfjeder & svampegummi!

Netop derfor er gummi et fantastisk praktisk og reelt ganske uundværligt råprodukt. Ud af hvilket materiale kunne man alternativt fremstille kantlister? & på hvilken måde ville industrien være i stand til at lave gummistropper, gummimåtter + gummiplader, hvis ej gummi eksisterede…?

Blandt materialets hovedsagelige plusser er desuden dens åbenlyse brugbarhed. Gummi kan nemlig være både hårdt & bøjeligt og kan således anvendes til flere varierende ting. Gummimåtter er f.eks. bøjelige, hvorfor de skal produceres af blødt gummi. Kantlister & gummiplader er til gengæld manifaktureret af mindre fleksibelt gummi, der ej i lige så høj grad passer til at blive højet.

Såfremt du en anden gang anvender hvad enten gummistropper eller kantlister, vil du således overveje, at et rimeligt betragteligt uddrag af genstandene, som vi mennesker bruger hver dag, i realiteten er fremstillet af gummi, omend det dog ej er mange, som lægger mærke til dette.