Spritnye forsatsvinduer i vores hjem

Til trods for at mig og min hustru holder meget af vinteren, er det bidende koldt at befinde sig i vores bolig, af den årsag at det ej har fået en ordentlig isolering, og det er ret irriterende. Der er et af de store vinduer i stuen, som er smadret, og de trænger faktisk hver og én til at blive udskiftet. Pga. at mange af vinduerne kun indeholder et enkelt lag glas, skal de have indsat forsatsvinduer. Selvom vores hus efterhånden er skadet, er det virkelig skønt. Eksempelvis har alle vores vinduer et specielt look, hvilket vi egentlig gerne kunne tænke os at fortsætte med at have. Forsatsvinduer kan specieldesignes ud fra ens vinduer, og det, synes jeg, er fortræffeligt. Det betyder, at vi kan få designet forsatsvinduer, som er magen til vores nuværende vinduer. Til at få kvalitets isolering af aldrende vinduer med blot ét enkelt stk. rude, benyttes forsatsvinduer. Nogle har nu og da noget dug i forhold til forsatsvinduerne. Duggen forværrer udsynet såvel som kan medføre på længere sigt at beskadige malingen samt træet ved ruden. Forsatsvinduer kan begave med en bedre isolering end splinternye vinduer, som har termoglas, idet de altså bliver monteret rigtigt. Lysgennemstrømningen formindskes endog med de nyere vinduer, der består af termoruder. Dug kan undviges ved at montere det sådan, så det indre vindue er noget mere tæt indadtil, end det ydre vindue er udadtil. Som følge deraf kan den smule fugt, som kommer frem inde mellem glasruderne, ventileres bort af en større mængde udeluft. Forsatsvinduerne bibeholder de ældre vinduer, der tit og ofte er en betydelig del i hjemmets design.